Katjang bawang putih – knoflook pinda’s

Benodigdheden:

  • 1 kilo ongebrande pinda’s (te koop bij de toko)
  • 7 tenen knoflook
  • Zonnebloemolie

Bereidingswijze:

  1. Week de ongebrande pinda’s voor 3 uur op 1 liter gekookt water met 2 tenen knoflook in een ruime pan.
  2. Snij 5 tenen knoflook in fijne plakjes.
  3. Lek de pinda’s uit en verwijder de 2 tenen knoflook.
  4. Dep de pinda’s goed droog.
  5. Verhit in een wok een ruime laag zonnebloemolie en bak de 5 tenen knoflook kort aan.
  6. Laat de gebakken knoflook uitlekken en zet aan de kant.
  7. Bak in dezelfde olie de pinda’s in kleine hoeveelheden tot deze goudbruin zijn.
  8. Laat de gebakken pinda’s goed uitlekken en vermeng met de gebakken knoflook.
  9. Mits niet alles is opgegeten tijdens het bakken bewaar dan de afgekoelde pinda’s in een afgesloten pot.