4 djeroek poeroetblaadjes (citroenblad, te koop bij de toko)
2 el geraspte kokos
Benodigdheden boemboe (kruidenmengsel):
1 ui, fijngesneden
3 tenen knoflook, fijngeperst
3 el sambal badjak
1 tl djahe (gemberpoeder)
1 ½ tl ketoembar
2 tl kurkuma
Bereidingswijze:
Wrijf alle benodigdheden voor de boemboe in een vijzel tot een brij.
Fruit de brij een paar minuten in kokosolie en giet er vervolgens twee koppen heet water bij.
Bak in een andere pan de tofu goudbruin.
Voeg de sperziebonen bij de saus en leg ook de salam- en djeroek poeroetblaadjes erin. Laat de boontjes net gaar worden. Voeg zo nodig extra water toe.
Doe tenslotte de tofu en geraspte kokos bij de saus en laat goed warm worden.
Verwijder voor het serveren de salam- en djeroek poeroetblaadjes.