Chili sin carne
Benodigdheden:
- Olie
- 250 gr. Champignons, in plakjes gesneden
- 1 (rode) paprika, in stukjes gesneden
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 pot bruine bonen, uitgelekt
- 1 blikje kidneybonen
- ½ tl cayennepeper
- ½ tl chilivlokken
- ½ rode peper, fijngesneden (Let op: verwijder zaadjes om de chili sin carne minder pittig te maken)
- 1 teen knoflook, fijngeperst
- 1 ui, fijngesneden
- Peper/Zout
Bereidingswijze:
- Verhit een beetje olie in de pan en fruit de knoflook en ui.
- Voeg de rode peper en paprika toe en bak even mee.
- Voeg de champignons toe en bak ze bruin en beetgaar.
- Voeg de bruine bonen, kidneybonen, tomatenblokjes, tomatenpuree, cayennepeper en chilivlokken toe en roer goed door.
- Laat het geheel even samen pruttelen.
- Proef en voeg naar smaak zout/peper toe.