Tofu met boontjes
Benodigdheden:
- 500gr tofu, in dobbelstenen gesneden
 - 400gr sperziebonen, doormidden gesneden
 - 4 salamblaadjes (laurierblad)
 - 4 djeroek poeroetblaadjes (citroenblad, te koop bij de toko)
 - 2 el geraspte kokos
 
Benodigdheden boemboe (kruidenmengsel):
- 1 ui, fijngesneden
 - 3 tenen knoflook, fijngeperst
 - 3 el sambal badjak
 - 1 tl djahe (gemberpoeder)
 - 1 ½ tl ketoembar
 - 2 tl kurkuma
 
Bereidingswijze:
- Wrijf alle benodigdheden voor de boemboe in een vijzel tot een brij.
 - Fruit de brij een paar minuten in kokosolie en giet er vervolgens twee koppen heet water bij.
 - Bak in een andere pan de tofu goudbruin.
 - Voeg de sperziebonen bij de saus en leg ook de salam- en djeroek poeroetblaadjes erin. Laat de boontjes net gaar worden. Voeg zo nodig extra water toe.
 - Doe tenslotte de tofu en geraspte kokos bij de saus en laat goed warm worden.
 - Verwijder voor het serveren de salam- en djeroek poeroetblaadjes.
 
		    







