Frikandel Jagung – maiskoekjes

Benodigdheden:

  • Pot biologische maiskorrels 340 gr, uitgelekt
  • 3 verse takjes selderij, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, fijngeperst
  • 2 el arrowroot poeder (te koop bij o.a. Ekoplaza, Holland&Barrett, Organic)
  • 5 el bloem
  • Olie

 

Bereidingswijze:

  1. Meng de maiskorrels, selderij en knoflook in een kom.
  2. Meng de arrowroot poeder met 5 el water in een apart bakje en voeg dit toe aan de maiskorrels.
  3. Strooi als laatste de bloem over het maismengsel en roer even door.
  4. Verhit een paar eetlepels olie in een koekenpan.
  5. Laat een eetlepel van het maismengsel hierin op niet te hoog vuur een paar minuten bakken.
  6. Keer het koekje om en laat de andere kant ook bruin worden.
  7. Hou de koekjes die klaar zijn eventueel warm in een stuk aluminiumfolie.

Serveertip:

Eet deze snack als bijgerecht naar keuze koud of warm met rijst.
Of snoep er een paar (zoals ik altijd doe) tijdens het bakken uit het vuistje.