Appelflap
Benodigdheden:
- 3 zoete appels, in blokjes gesneden
- 1 tl kaneel
- 1 tl maple syrup
- Kokosbloesemsuiker
- Vegan bladerdeeg (bijv. Tante Fanny te koop bij Jumbo of Dinkel te koop bij Organic)
- Handje rozijnen
- 2 Medjool dadels, in stukjes gesneden
- Eventueel ei vervanger (bijv. Orgran No egg te koop bij The Free From Shop)
Bereidingswijze:
- Haal de bladerdeegbladen van elkaar en laat ze ontdooien.
- Verwarm de oven voor. Houdt hiervoor de aanbevolen graden aan die op het bladerdeeg pak staat.
- Doe de appelblokjes in een kom en bestrooi met kaneel en maple syrup.
- Meng de dadels en rozijnen door de appelblokjes.
- Leg op elk plakje bladerdeeg een klein bergje van het appelmengsel.
- Bestrijk eventueel de bovenzijde van de appelflappen met de ei vervanger en bestrooi met wat kokosbloesemsuiker. Dit zorgt voor een mooie goudbruine appelflap.