Appelflap

Benodigdheden:

  • 3 zoete appels, in blokjes gesneden
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl maple syrup
  • Kokosbloesemsuiker
  • Vegan bladerdeeg (bijv. Tante Fanny te koop bij Jumbo of Dinkel te koop bij Organic)
  • Handje rozijnen
  • 2 Medjool dadels, in stukjes gesneden
  • Eventueel ei vervanger (bijv. Orgran No egg te koop bij The Free From Shop)

 

Bereidingswijze:

  1. Haal de bladerdeegbladen van elkaar en laat ze ontdooien.
  2. Verwarm de oven voor. Houdt hiervoor de aanbevolen graden aan die op het bladerdeeg pak staat.
  3. Doe de appelblokjes in een kom en bestrooi met kaneel en maple syrup.
  4. Meng de dadels en rozijnen door de appelblokjes.
  5. Leg op elk plakje bladerdeeg een klein bergje van het appelmengsel.
  6. Bestrijk eventueel de bovenzijde van de appelflappen met de ei vervanger en bestrooi met wat kokosbloesemsuiker. Dit zorgt voor een mooie goudbruine appelflap.