Atjar – zoetzure groenten
Benodigdheden:
- 1 bloemkool, in roosjes gesneden
- 6 sjalotjes, in kwartjes gesneden
- ½ komkommer, klein gesneden
- 2 rode pepers, klein gesneden
- 1 rode en 1 gele paprika, klein gesneden
- 2 el gemberpoeder
- 1 liter natuurazijn
- 5 el (kokosbloesem) suiker
- optie: 1 el kurkuma voor de kleur
Bereidingswijze:
- Breng de natuurazijn aan de kook met de gemberpoeder (eventueel ook de kurkumapoeder) en suiker.
- Voeg als eerste de bloemkoolroosjes toe en laat deze een minuut koken.
- Voeg vervolgens de sjalotjes toe en laat deze ook een minuut koken.
- Doe tenslotte de rode pepers, komkommer en paprika erbij en laat het geheel nog een minuut meekoken.
- Proef of het gerecht naar je smaak is, is het te zuur voeg dan meer suiker toe.
- Laat het gerecht vervolgens afkoelen en zet het een paar dagen in de koelkast.