Atjar – zoetzure groenten

Benodigdheden:

  • 1 bloemkool, in roosjes gesneden
  • 6 sjalotjes, in kwartjes gesneden
  • ½ komkommer, klein gesneden
  • 2 rode pepers, klein gesneden
  • 1 rode en 1 gele paprika, klein gesneden
  • 2 el gemberpoeder
  • 1 liter natuurazijn
  • 5 el (kokosbloesem) suiker
  • optie: 1 el kurkuma voor de kleur

Bereidingswijze:

  1. Breng de natuurazijn aan de kook met de gemberpoeder (eventueel ook de kurkumapoeder) en suiker.
  2. Voeg als eerste de bloemkoolroosjes toe en laat deze een minuut koken.
  3. Voeg vervolgens de sjalotjes toe en laat deze ook een minuut koken.
  4. Doe tenslotte de rode pepers, komkommer en paprika erbij en laat het geheel nog een minuut meekoken.
  5. Proef of het gerecht naar je smaak is, is het te zuur voeg dan meer suiker toe.
  6. Laat het gerecht vervolgens afkoelen en zet het een paar dagen in de koelkast.