Chili sin carne

Benodigdheden:

  • Olie
  • 250 gr. Champignons, in plakjes gesneden
  • 1 (rode) paprika, in stukjes gesneden
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 pot bruine bonen, uitgelekt
  • 1 blikje kidneybonen
  • ½ tl cayennepeper
  • ½ tl chilivlokken
  • ½ rode peper, fijngesneden (Let op: verwijder zaadjes om de chili sin carne minder pittig te maken)
  • 1 teen knoflook, fijngeperst
  • 1 ui, fijngesneden
  • Peper/Zout

Bereidingswijze:

  1. Verhit een beetje olie in de pan en fruit de knoflook en ui.
  2. Voeg de rode peper en paprika toe en bak even mee.
  3. Voeg de champignons toe en bak ze bruin en beetgaar.
  4. Voeg de bruine bonen, kidneybonen, tomatenblokjes, tomatenpuree, cayennepeper en chilivlokken toe en roer goed door.
  5. Laat het geheel even samen pruttelen.
  6. Proef en voeg naar smaak zout/peper toe.