Frikandel Jagung – maiskoekjes
Benodigdheden:
- Pot biologische maiskorrels 340 gr, uitgelekt
- 3 verse takjes selderij, fijngesneden
- 1 teen knoflook, fijngeperst
- 2 el arrowroot poeder (te koop bij o.a. Ekoplaza, Holland&Barrett, Organic)
- 5 el bloem
- Olie
Bereidingswijze:
- Meng de maiskorrels, selderij en knoflook in een kom.
- Meng de arrowroot poeder met 5 el water in een apart bakje en voeg dit toe aan de maiskorrels.
- Strooi als laatste de bloem over het maismengsel en roer even door.
- Verhit een paar eetlepels olie in een koekenpan.
- Laat een eetlepel van het maismengsel hierin op niet te hoog vuur een paar minuten bakken.
- Keer het koekje om en laat de andere kant ook bruin worden.
- Hou de koekjes die klaar zijn eventueel warm in een stuk aluminiumfolie.
Serveertip:
Eet deze snack als bijgerecht naar keuze koud of warm met rijst.
Of snoep er een paar (zoals ik altijd doe) tijdens het bakken uit het vuistje.