Katjang bawang putih – knoflook pinda’s
Benodigdheden:
- 1 kilo ongebrande pinda’s (te koop bij de toko)
 - 7 tenen knoflook
 - Zonnebloemolie
 
Bereidingswijze:
- Week de ongebrande pinda’s voor 3 uur op 1 liter gekookt water met 2 tenen knoflook in een ruime pan.
 - Snij 5 tenen knoflook in fijne plakjes.
 - Lek de pinda’s uit en verwijder de 2 tenen knoflook.
 - Dep de pinda’s goed droog.
 - Verhit in een wok een ruime laag zonnebloemolie en bak de 5 tenen knoflook kort aan.
 - Laat de gebakken knoflook uitlekken en zet aan de kant.
 - Bak in dezelfde olie de pinda’s in kleine hoeveelheden tot deze goudbruin zijn.
 - Laat de gebakken pinda’s goed uitlekken en vermeng met de gebakken knoflook.
 - Mits niet alles is opgegeten tijdens het bakken bewaar dan de afgekoelde pinda’s in een afgesloten pot.
 
		    

