Nasi Goreng

Benodigheden:

  • Rijstolie
  • Peper/Zout
  • 500 gr witte rijst (ik kook de rijst altijd een dag van te voren voor een droge nasi)
  • 3 tenen knoflook, fijngeperst
  • 2 uien, fijngesneden
  • 2 rawit (rode peper), fijngesneden (Let op: verwijder zaadjes om de nasi minder pittig te maken)
  • 2 el ketjap manis

Bereidingswijze:

  1. Verhit een paar eetlepels rijstolie in de wok en fruit de knoflook totdat de geuren vrij komen en voeg dan de ui toe en bak mee tot deze glazig zijn.
  2. Voeg de rawit toe.
  3. Schep de helft van de rijst in de wok en bak deze mee met de specerijen. Voeg vervolgens de ketjap manis toe.
  4. Als alles goed vermengd is schep je de andere helft van de rijst erbij.
  5. Roer de rijst goed door totdat deze droog is gebakken.
  6. Proef en voeg naar smaak zout/peper toe.

 

Serveertip:

Eet dit gerecht warm met bijvoorbeeld schijfjes komkommer, emping, gebakken uitjes, pindasaus of sambal badjak.