Nasi Goreng
Benodigheden:
- Rijstolie
- Peper/Zout
- 500 gr witte rijst (ik kook de rijst altijd een dag van te voren voor een droge nasi)
- 3 tenen knoflook, fijngeperst
- 2 uien, fijngesneden
- 2 rawit (rode peper), fijngesneden (Let op: verwijder zaadjes om de nasi minder pittig te maken)
- 2 el ketjap manis
Bereidingswijze:
- Verhit een paar eetlepels rijstolie in de wok en fruit de knoflook totdat de geuren vrij komen en voeg dan de ui toe en bak mee tot deze glazig zijn.
- Voeg de rawit toe.
- Schep de helft van de rijst in de wok en bak deze mee met de specerijen. Voeg vervolgens de ketjap manis toe.
- Als alles goed vermengd is schep je de andere helft van de rijst erbij.
- Roer de rijst goed door totdat deze droog is gebakken.
- Proef en voeg naar smaak zout/peper toe.
Serveertip:
Eet dit gerecht warm met bijvoorbeeld schijfjes komkommer, emping, gebakken uitjes, pindasaus of sambal badjak.