Rode linzen soep met zoete aardappel

Benodigdheden:

  • 200gr rode linzen
  • 300gr zoete aardappel, in blokjes gesneden
  • 1 groente bouillonblokje
    ½ tl per kruid:
  • Komijnzaad
  • Cayennepeper
  • Kurkuma
  • Gemalen korianderzaad
  • Peterselie

Bereidingswijze:

  1. Kook de rode linzen en zoete aardappel gaar in 1,5 liter groente bouillon
  2. Voeg als alles gaar is de gedroogde kruiden toe
  3. Pureer de soep met een staafmixer en voeg zout en peper naar smaak toe

Serveertip:

Garneer de soep met sesamzaadjes en verse kruiden, mijn favoriet bij soep is selderij maar je kan ook kiezen voor peterselie of koriander. En bij een soepje hoort ook een lekker broodje. Hierbij at ik pitabrood met ras el hanout kruiden in rijstolie.