Tofu zout en peper

Benodigdheden

  • 2 pakken silken tofu (toko)
  • zout en witte peper
  • bloem
  • knoflookpoeder
  • uienpoeder
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 1 bosui, fijngesneden
  • zonnebloemolie

Bereidingswijze:

  1. Laat de tofu uitlekken op keukenpapier
  2. Meng ondertussen in een ruime kom de bloem met zout, witte peper, knoflookpoeder en uienpoeder
  3. Snijd de tofu in 8 grote stukken
  4. Verhit de zonnebloemolie
  5. Haal een voor een de stukken tofu door de bloem en leg in de hete olie
  6. Bak de stukken tofu goudbruin en laat op keukenrol uitlekken
  7. Bak de sjalot, bosui en rode peper kort op met een beetje witte peper
  8. Leg de tofu op een groot bord met het uienmengsel on top