Tofu met boontjes
Benodigdheden:
- 500gr tofu, in dobbelstenen gesneden
- 400gr sperziebonen, doormidden gesneden
- 4 salamblaadjes (laurierblad)
- 4 djeroek poeroetblaadjes (citroenblad, te koop bij de toko)
- 2 el geraspte kokos
Benodigdheden boemboe (kruidenmengsel):
- 1 ui, fijngesneden
- 3 tenen knoflook, fijngeperst
- 3 el sambal badjak
- 1 tl djahe (gemberpoeder)
- 1 ½ tl ketoembar
- 2 tl kurkuma
Bereidingswijze:
- Wrijf alle benodigdheden voor de boemboe in een vijzel tot een brij.
- Fruit de brij een paar minuten in kokosolie en giet er vervolgens twee koppen heet water bij.
- Bak in een andere pan de tofu goudbruin.
- Voeg de sperziebonen bij de saus en leg ook de salam- en djeroek poeroetblaadjes erin. Laat de boontjes net gaar worden. Voeg zo nodig extra water toe.
- Doe tenslotte de tofu en geraspte kokos bij de saus en laat goed warm worden.
- Verwijder voor het serveren de salam- en djeroek poeroetblaadjes.








