Rode curry met tofu
Benodigdheden:
- 1 ui, fijngesneden
- 1 knoflook, fijngeperst
- 200 gr. tofu, in blokjes gesneden
- 1 gele paprika, fijngesneden
- ½ courgette, fijngesneden
- 1 bosui, fijngesneden
- stukje verse gember, geraspt
- 2 el rode curry pasta (Bijv. van Koh Thai te koop bij AH)
- 200 ml kokosmelk
- ½ rode peper, in plakjes gesneden
Bereidingswijze:
- Verhit een paar eetlepels olie in een wok en fruit de knoflook totdat de geuren vrij komen en voeg dan de ui toe en bak mee tot deze glazig zijn.
- Voeg de tofu toe en bak mee tot deze goudbruin zijn.
- Voeg de courgette en gele paprika toe totdat deze beetgaar zijn.
- Meng de rode curry pasta door de groenten en schenk de kokosmelk erbij.
- Roer alles goed door en laat even pruttelen.
- Proef en voeg naar smaak zout/peper toe.
- Voeg als garnering de bosui, rode peper en gember toe aan de rode curry.