Ahorn pecan gebakje
Benodigdheden:
- 1 rol bladerdeeg (Bijv. Tante Fanny te koop bij Jumbo)
- 150 gr Medjoul dadels
- 100 gr. pecannoten
- ½ tl vanille bourbon
- 2 el ahornsiroop
- 1 tl koekkruiden
- optie: 1 tl Egg replacer
Bereidingswijze:
- Meng de Medjoul dadels, pecannoten (laat er een paar achterwege om op het gebakje te strooien), vanille bourbon en ahornsiroop in een blender tot een grof mengsel.
- Snijd het bladerdeeg in 8 vellen (zie foto’s) en vul 4 vellen met een eetlepel dadelmengsel en druk plat zodat het mooi verdeeld ligt.
- Snijd in de andere 4 vellen een hartje zoals ik deed (zie foto’s) of een ander figuurtje.
- Bedek het dadelmengsel met een (hartje) bladerdeegvel en druk de randen samen met een vork.
- Bestrijk de gebakjes met egg replacer of plantaardige boter en bestrooi met gehakte pecannoten.
- Bak de gebakjes af zoals vermeld op de bladerdeeg verpakking.





