Lief voor mijn lijf

De badkamer, een plek die ik lang heb vermeden toen het heel slecht met me ging. Dagenlang bracht ik door op bed of op de bank, mijn bovenlichaam ingepakt in icepacks en koude katoenen doeken.
Douchen deed ik niet, als ik er al aan dacht kreeg ik een jeukaanval. In die periode waste ik mezelf met een katoenen doekje gedept in dode zeezout water. Mijn open wonden maakte ik schoon met water en een lepel appelazijn.
Ik heb toen heel wat gescholden en geschreeuwd in de badkamer omdat het zo prikte, maar uiteindelijk hielp het wel. Ongeveer twee maanden lang heb ik niks gesmeerd en ook niet gedoucht, omdat ik de pijn niet kon verdragen.

Nu ik al meer geheeld ben en geen open (branderige) wonden heb, ben ik voorzichtig aan weer mijn huid aan het verzorgen met fijne verzorgingsproducten.
Ik probeer mijn huid niet te laten wennen aan lotions of butters dus ik gebruik deze dan ook niet langer dan 1 maand achter elkaar. Er zijn ook dagen dat ik mijn huid helemaal niet insmeer.
Het klinkt misschien heel nasty, maar ik was mijn gezicht nooit. Mijn huid is daar zo gevoelig dat ik er geen water op durf te doen. Ik reinig af en toe mijn gezicht alleen met wat rozenwater op een wattenschijfje. Omdat ik regelmatig de vraag krijg over welke verzorgingsproducten ik nu gebruik voor mijn huid heb ik een lijstje gemaakt. Ik heb wel moeten testen om te zien of mijn huid iets kan verdragen. Maar na een tiental verzorgingsproducten te hebben geprobeerd zijn onderstaande tot op heden mijn favoriet.

The Body Shop

 • Hemp Body Butter van The Body Shop

Lush

 • Dream Cream

Holland&Barrett

 • Ecodenta Tandpasta Multifunctional
 • Petal Fresh Lavender Shampoo
 • Petal Fresh Lavender Conditioner
 • Aloe Pura Aloe Vera Lotion
 • Amandelolie 100% puur
 • Castorolie 100% puur
 • Jojoba-Olie
 • Dr. Organic Granaatappel Deodorant

Erica

 • Rozenwater

 

Ik heb geleerd om tijdens mijn ontwenning te luisteren naar mijn lichaam en geprobeerd zoveel mogelijk natuurlijke verzorgingsproducten in mijn leven te brengen.
Oftewel ik gebruik alleen dat wat goed voelt, en daar valt het dragen van geen make-up ook onder 😉

Heel stiekem komt de allerfijnste verzorging van mijn huid toch echt uit de natuur en dat is zonlicht en de zilte zeelucht.

So Catch the sun and shine my lovelies!

 

 

 

Share your thoughts