Natuurlijk Ameland

Vier jaar geleden kwam ik voor het eerst met lieve vriendinnen op het waddeneiland Ameland.
We verbleven op Vakantiepark Boomhiemke en op de tandem (ik wist niet dat mijn motoriek dit aankon) heb ik de fijne rust van het eiland mogen ervaren.

Ik werd verliefd en ik wilde hoe dan ook dit gevoel delen met mijn dude.
Het jaar daarop gingen we samen terug en liet ik hem al fietsend al het moois van het eiland zien.
En zoals ik al hoopte werd ook hij verliefd. Sindsdien komen we heel burgerlijk elk jaar terug in hetzelfde huisje op hetzelfde park om even te onthaasten. AND WE LOVE IT!
We huren fietsen, doen boodschappen bij de COOP in het dorp, wandelen door de duinen, liggen op het strand en genieten van elkaar en alles wat de natuur ons brengt.

Sinds mijn hormoonzalfontwenning is een bezoek aan Ameland nog belangrijker voor me geworden. De rust die ik op het eiland ervaar en de zilte lucht doen veel goeds voor mijn huid.
Naast dat de natuur al positief werkt voor de buitenkant verzorg ik mijn lichaam ook goed van binnen.
Zo ben ik net terug van mijn tweede keer op Ameland als veganist.
Omdat ik het zo mooi vind dat Ameland restaurants heeft die zoveel mogelijk rekening houden met eventuele wensen en/of allergieën wil ik je deze tips niet ontnemen.

The Sunset
Het idee was om even een paar Nobeltjes (Amelands likeur) te drinken en eventueel te kijken of het iets zou zijn voor diner.
Ik ben nogal sceptisch als het gaat om gerechten te veganizen op de menukaart maar bij The Sunset werd samen met een behulpzame bediende de kaart doorgenomen.
Alles waar ik vragen over had werd geinformeerd in de keuken en vrij snel kwamen er een aantal veganized opties. Alles wat ik had besteld was erg smaakvol en met zorg bereid.
Wat ik heb gegeten:

  • Libanees brood met tomaten
  • Falafel bites met hummus
  • Frietjes
  • Spinazie met knoflook
  • Rode biet salade

Eeterij Tante A’n
Dit restaurant zit in het centrum van Hollum en is maar 5 min. fietsen van vakantiepark Boomhiemke. Vorig jaar zomer at ik hier op het sfeervolle terras een gegrilde watermeloen met cashewnoten.
Helaas staat deze niet meer op de menukaart maar ook dit jaar hebben ze weer veganistische opties. Je kan kiezen uit een pokébowl met tofu of de lente salade zonder geitenkaas.
Als tofuhippie moet ik natuurlijk de bowl proberen en deze was echt om te smullen. Deze is goed gevuld met verse groenten, zeewier en grote chunks tofu.
Kies als afsluiter voor een geurig theetje.

Strandpaviljoen Sjoerd
Dit fraaie en duurzame plekje is uitstekend om te loungen en vanaf het vakantiepark is het een mooi stuk fietsen over het schelpenpad.
Op de eerste zon overgoten dag van 2018 heb ik hier een Dutch Weed burger gegeten. Vraag wel even om een vervanger van de mayonaise bij de frietekes.
Normaliter ben ik niet zo’n fan van vegan burgers maar deze was goed belegd en het broodje was lekker knapperig.

Amelandse lekkernijen
Altijd als ik op vakantie ga probeer ik iets lekkers mee te nemen.
Op Ameland is in de supermarkt een ruim schap met ‘Waddendelicatessen’ te vinden waarvan merendeel veganistisch is.
Zie hieronder mijn favorieten.

Kortom veganist of niet, Ameland is mijn ogen DE plek om echt te ervaren wat rust is zonder helemaal afgezonderd te zijn en aan heerlijk eten op dit eiland is zeker geen gebrek.

Oan’t sjen

 

 

Share your thoughts