1 rol bladerdeeg (Bijv. Tante Fanny te koop bij Jumbo)
150 gr Medjoul dadels
100 gr. pecannoten
½ tl vanille bourbon
2 el ahornsiroop
1 tl koekkruiden
optie: 1 tl Egg replacer
Bereidingswijze:
Meng de Medjoul dadels, pecannoten (laat er een paar achterwege om op het gebakje te strooien), vanille bourbon en ahornsiroop in een blender tot een grof mengsel.
Snijd het bladerdeeg in 8 vellen (zie foto’s) en vul 4 vellen met een eetlepel dadelmengsel en druk plat zodat het mooi verdeeld ligt.
Snijd in de andere 4 vellen een hartje zoals ik deed (zie foto’s) of een ander figuurtje.
Bedek het dadelmengsel met een (hartje) bladerdeegvel en druk de randen samen met een vork.
Bestrijk de gebakjes met egg replacer of plantaardige boter en bestrooi met gehakte pecannoten.
Bak de gebakjes af zoals vermeld op de bladerdeeg verpakking.