Pangsit met tofu
Benodigdheden:
- 100 gr. rijst vermicelli
- 2 hele bosui, fijn gesneden
- 150 gr. wortels, fijn gesneden
- 400 gr. tofu, fijn gemalen in de blender
- Kleine loempiadeegvellen pak 50 stuks (te koop bij de toko)
- 2 el ketjap manis
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl Ketoembar
- Grof gemalen peper
- Zonnebloemolie
Bereidingswijze:
- Leg de rijst vermicelli in een grote kom en giet hier ruim kokend water over. Zet dit even aan de kant.
- Verhit een beetje olie in de pan en bak de bosui, wortels en tofu droog.
- Giet de rijst vermicelli af en knip de slierten in kleine stukken. Voeg dit toe aan de tofu en groenten.
- Bak dit even aan met veel grof gemalen peper, knoflookpoeder, uienpoeder, ketoembar, ketjap manis en zout naar smaak.
- Laat de vulling afkoelen voordat je de pangsit gaat maken.
- Leg een deegvel met de punt naar beneden op een werkblad en vul deze met de vulling. Bestrijk de bovenste punt met wat water. Vouw de onderste punt over de vulling zodat je een driehoekje voor je hebt. Vouw vervolgens de punt over de vulling naar je toe en knoop de uiteinden in het midden in een knot. (zie foto’s)
- Bak de pangsit in ruim hete zonnebloemolie tot deze goudbruin zijn en serveer met chilisaus.
Tips:
Bak je niet meteen alles, strooi dan een beetje meel (tegen het plakken) over de ongebakken pangsit en bewaar deze in de vriezer.
Van de overgebleven vulling kan je bijvoorbeeld ook heerlijke vietnamese loempia’s rollen of een pastei ovenschotel maken.