Pastei ovenschotel

Benodigdheden:

  • 1 kilo geschilde aardappels
  • 360 gr. tofu gehakt
  • 2 potjes van 350 gr. doperwten, uitgelekt
  • 1 el ketjap manis
  • 125 gr. rijst vermicelli
  • Scheutje havermelk
  • Paneermeel
  • Olie
  • 1 teen knoflook, fijngeperst
  • 1 ui, fijngesneden
  • Peper/Zout

Bereidingswijze:

  1. Kook de aardappelen gaar en stamp deze met een scheutje havermelk tot puree.
  2. Verhit ondertussen een beetje olie in de pan en fruit de knoflook en ui.
  3. Voeg het tofu gehakt toe en bak even mee.
  4. Leg de rijst vermicelli in een grote kom en giet hier ruim kokend water over. Zet dit even aan de kant.
  5. Als de rijst vermicelli zacht is, knip deze in fijne stukjes en voeg dit toe aan het tofu gehakt mengsel en meng goed door.
  6. Breng het geheel op smaak met peper/zout en ketjap manis.
  7. Vet een ovenschaal in en schep het tofu mengsel in de schaal met daarboven op de doperwten.
  8. Dek het geheel af met de aardappelpuree en bestrooi met paneermeel.
  9. Zet de ovenschotel voor 45min. in een voorverwarmde oven van 180gr. totdat er een mooi bruin korstje op zit.