Pastei ovenschotel
Benodigdheden:
- 1 kilo geschilde aardappels
- 360 gr. tofu gehakt
- 2 potjes van 350 gr. doperwten, uitgelekt
- 1 el ketjap manis
- 125 gr. rijst vermicelli
- Scheutje havermelk
- Paneermeel
- Olie
- 1 teen knoflook, fijngeperst
- 1 ui, fijngesneden
- Peper/Zout
Bereidingswijze:
- Kook de aardappelen gaar en stamp deze met een scheutje havermelk tot puree.
- Verhit ondertussen een beetje olie in de pan en fruit de knoflook en ui.
- Voeg het tofu gehakt toe en bak even mee.
- Leg de rijst vermicelli in een grote kom en giet hier ruim kokend water over. Zet dit even aan de kant.
- Als de rijst vermicelli zacht is, knip deze in fijne stukjes en voeg dit toe aan het tofu gehakt mengsel en meng goed door.
- Breng het geheel op smaak met peper/zout en ketjap manis.
- Vet een ovenschaal in en schep het tofu mengsel in de schaal met daarboven op de doperwten.
- Dek het geheel af met de aardappelpuree en bestrooi met paneermeel.
- Zet de ovenschotel voor 45min. in een voorverwarmde oven van 180gr. totdat er een mooi bruin korstje op zit.