Rode curry met tofu

Benodigdheden:

  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 knoflook, fijngeperst
  • 200 gr. tofu, in blokjes gesneden
  • 1 gele paprika, fijngesneden
  • ½ courgette, fijngesneden
  • 1 bosui, fijngesneden
  • stukje verse gember, geraspt
  • 2 el rode curry pasta (Bijv. van Koh Thai te koop bij AH)
  • 200 ml kokosmelk
  • ½ rode peper, in plakjes gesneden

Bereidingswijze:

  1. Verhit een paar eetlepels olie in een wok en fruit de knoflook totdat de geuren vrij komen en voeg dan de ui toe en bak mee tot deze glazig zijn.
  2. Voeg de tofu toe en bak mee tot deze goudbruin zijn.
  3. Voeg de courgette en gele paprika toe totdat deze beetgaar zijn.
  4. Meng de rode curry pasta door de groenten en schenk de kokosmelk erbij.
  5. Roer alles goed door en laat even pruttelen.
  6. Proef en voeg naar smaak zout/peper toe.
  7. Voeg als garnering de bosui, rode peper en gember toe aan de rode curry.