Benodigheden:
- Olie
- 2 el ketjap manis
- 1 ui, fijngesneden
- 2 grote tenen knoflook, fijngesneden
- 1 blok tempeh, in kleine reepjes gesneden
- 1 tl sambal oelek
- ½ rode peper (voor de pittige eter)
- 2 schijfjes laos (gember)
- 2 salamblaadjes (laurierbladeren)
- zout
Bereidingswijze:
Tempeh
- Verhit een laagje olie in de wok en bak de tempeh reepjes goudbruin
- Laat de gebakken tempeh uitlekken op keukenpapier en ga aan de slag met het kruidenmengsel.
Boemboe (kruidenmengsel)
- Verhit een beetje olie in de pan en fruit de knoflook in totdat de geuren vrij komen en voeg dan de ui toe en bak mee tot deze glazig zijn.
- Voeg de gember, laurierbladen en rode peper toe.
- Voeg de gebakken tempeh reepjes, sambal oelek en de ketjap manis toe.
- Meng dit en laat alles circa 5 min. roerbakken
- Vergeet niet te proeven en voeg zout toe naar smaak
Serveertip:
Eet dit gerecht naar keuze koud of warm met rijst.
Heb je wat over? Vries de tempeh in en bak deze later op. Maak voor de lunch een broodje en vul deze met de tempeh en frisse komkommer.