Macaroni met romige paprikasaus
Benodigdheden:
- 2 rode paprika’s
- 250gr macaroni
- 1 ui, fijngesneden
- 1 teen knoflook, fijngeperst
- Handje verse basilicum, fijngesneden
- Handje verse peterselie, fijngesneden
- 50gr pijnboompitten, geroosterd
- Scheut soja room
Bereidingswijze:
- Doe een beetje olijfolie in je hand en smeer de paprika’s in. Rooster de paprika’s in een voorverwarmde oven van 200gr voor 30 min.
- Kook ondertussen de pasta en rooster de pijnboompitten.
- Fruit de ui en knoflook in een beetje olie op laag vuur.
- Pel de geroosterde paprika’s en blendeer tot een saus.
- Voeg de paprikasaus toe aan de ui en knoflook en voeg een scheut soja room toe.
- Voeg vervolgens de pijnboompitten, basilicum en peterselie toe.
- Als de saus op smaak is gebracht met zout en peper voeg je de pasta toe.
- Hussel hussel hussel…roeren roeren roeren…..Eet smakelijk!