Macaroni met romige paprikasaus

Benodigdheden:

  • 2 rode paprika’s
  • 250gr macaroni
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, fijngeperst
  • Handje verse basilicum, fijngesneden
  • Handje verse peterselie, fijngesneden
  • 50gr pijnboompitten, geroosterd
  • Scheut soja room

Bereidingswijze:

  1. Doe een beetje olijfolie in je hand en smeer de paprika’s in. Rooster de paprika’s in een voorverwarmde oven van 200gr voor 30 min.
  2. Kook ondertussen de pasta en rooster de pijnboompitten.
  3. Fruit de ui en knoflook in een beetje olie op laag vuur.
  4. Pel de geroosterde paprika’s en blendeer tot een saus.
  5. Voeg de paprikasaus toe aan de ui en knoflook en voeg een scheut soja room toe.
  6. Voeg vervolgens de pijnboompitten, basilicum en peterselie toe.
  7. Als de saus op smaak is gebracht met zout en peper voeg je de pasta toe.
  8. Hussel hussel hussel…roeren roeren roeren…..Eet smakelijk!